Ny ägarbild på FE Måleri

Mattias Lövgren – ny delägare i företaget

Fredrik Engman på FE Måleri AB i Umeå, tar in en av sina anställda, Mattias Lövgren, som delägare i företaget. I samband med omstruktureringen i bolaget blir även vägen framåt tydligare och rakare.

– Vi vill växa, utvecklas och ta oss an ännu större jobb, berättar Fredrik. Då kändes det som ett naturligt steg att Mattias går in som ägare och tar en större ansvarsroll i bolaget. Jag har drivit FE måleri på egen hand i 20 år. Med Mattias vid min sida så har vi stakat ut en väg framåt. Vi ska växa och bli större, både personalmässigt och när det kommer till marknadsandelar.

– Mattias har jobbat hos mig i sju år nu, berättar Fredrik. Dels är han oerhört driven som yrkesman och dessutom har Matte” ambitioner och väjer inte för tanken på större jobb. Det blir en styrka att vi kan arbeta tillsammans i arbetsgivarrollen. Samtidigt har det betydelse när vi ska växa och anställa fler målare.

Mattias Lövgren förklarar, för egen del, vikten av personkemi och att vara överens om hur företaget ska drivas:

”Hade det varit någon annan som frågat hade jag tackat nej”

– Hade det varit någon annan som frågat hade jag tackat nej. Men jag känner Fredrik väl och vi är överens om det mesta. Till exempel ambitionen att behålla anställda över lågsäsong. Det finns många företag som tar på sig stora jobb under en begränsad tid och sedan får de anställda sluta när jobbet är klart. Det är något vi verkligen vill undvika. Vi vill växa, men inte till vilket pris som helst. Vi väljer att växa hållbart och långsiktigt, säger Mattias Lövgren.

”Vi har de bästa målarna i stan”

FE Måleri arbetar främst mot bygg- och fastighetsbolag. Nätverket av samarbetspartners växer ständigt. Byggnadsmåleriet är årstidsberoende och att hitta jobb under lågsäsong kräver framförhållning och bredd. FE Måleri har lyckats och receptet är kvalité och nöjda kunder, en till synes självklar ekvation.

– Men då måste man ha anställda som trivs och kan sin sak. Det är inte bara att måla. Noggrannhet är A och O. Att vara snabb och samtidigt ta ett eget ansvar för jobbet – att känna yrkesstolthet. Ibland kan det vara svårt. Kanske tar ett jobb längre tid än beräknat och då gäller det att bita ihop och inte ta genvägar, säger Fredrik Engman och fortsätter:

– Mattias tycker som jag i frågan. Det kan tyckas vara enkelt att växa om det trillar in många jobb, men vi vill inte att det ska gå för fort. Jag och Mattias vill hitta anställda som trivs med oss och arbetet under lång tid framöver. Hittills har vi träffat rätt i rekryteringen och vi har i mitt tycke de bästa målarna i stan, berättar Fredrik.

”Skapade en fasad hela sommaren”

Fredrik Engman har många år i yrket. Det började i Vindeln där hans far drev en målerifirma.

– Jag och lillbrorsan jobbade hos honom på somrarna när vi var smågrabbar. Jag tror jag var 12 år på första jobbet. Det var “Åströms gård”, en stor herrgård i trä. Fasaden skulle först skrapas och sedan målas med linoljefärg. Det var ett jättejobb som innebar timme efter timme med att skrapa gammal linoljefärg, vecka in och vecka ut ett helt sommarlov. Tydligen var det något som föll mig i smaken. Jag blev kvar i yrket och jag älskar fortfarande mitt jobb som målare.

För Mattias del så har det hunnit bli 12 år i yrket. Han har främst jobbat med nyproduktion samt som industrigolvmålare i Norge.

Nu skriver vi 2022 och Fredrik tillsammans med Mattias har fullt fokus på att utveckla och göra FE Måleri till ett måleriföretag att räkna med i många år framöver.

För mer information, kontakta Fredrik Engman på 070-568 47 32

På bild: Fredrik Engman och Mattias Lövgren

Foto: Sofia Nordin, Chillimedia

Kontakta oss


    Referenser

    Vi samarbetar idag med flertalet fastighetsägare, byggfirmor och bostadsrättsföreningar. Några av våra nöjda referenskunder är: